بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش مستقیم مصرف بالای نمک در افزایش فشارخون، گفت: مصرف روزانه 10 گرم نمک، زمینه ساز بیماری های قلبی، پوکی استخوان و برخی سرطان ها است.
به گزارش مشرق به نقل از وبدا، عبدالرضا نوروزی، با بیان اینکه نمک یکی از مواد غذایی بسیار مهمی است که به طور روزانه دریافت می شود، افزود: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می تواند موجب بروز مشکلات جدی شود و مهم ترین مشکلی که نمک ایجاد می کند، در دسته بیماری های غیرواگیر قرار می گیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر نمک، اختلالات وزن نیز از عوامل مهم در بروز این بیماری ها هستند اما نمک در این زمینه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد نمک می تواند باعث ایجاد مشکلات استخوانی از جمله پوکی استخوان شود، به ویژه در افرادی که به دلیل بیماری های زمینه ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می کند. در چند سال اخیر، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان ها، از جمله سرطان معده، مرتبط است بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از راهکارهای مؤثر در پیشگیری از این نوع سرطان ها محسوب می شود.
نوروزی با اشاره به منابع مصرف نمک، تصریح کرد: نمکی که دریافت می کنیم از دو منبع عمده تأمین می شود. بخش عمده آن به صورت نمک پنهان و از طریق غذاهای فرآوری شده وارد بدن می شود. یک فرد تهرانی به طور متوسط حدود 4 گرم نمک از طریق نان مصرف می کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا 7 گرم در روز افزایش می یابد.
وی ادامه داد: استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر 100 میلی لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری 300 میلی لیتری حدود 3 گرم نمک دارد. میزان توصیه شده مصرف نمک در حال حاضر حدود 5 گرم در روز است و فقط از طریق نان و دوغ، سه گرم از این مقدار تأمین می شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: مطالعات تاریخی نشان می دهد که تا حدود 100 سال پیش، مصرف نمک به مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت افرادی که 2500 تا 3000 سال پیش زندگی می کردند نشان می دهد که مصرف نمک آن ها کمتر از 2 گرم در روز بوده و حتی در 100 سال گذشته، میانگین مصرف حدود 3 تا 3.5 گرم در روز گزارش شده است.
نوروزی با رد تأثیر مفید نمک های خاص از جمله نمک دریا، صورتی و آبی گفت: مهم ترین عامل آسیب زا در نمک، سدیم است و سدیم موجود در این نمک ها تفاوتی با نمک های معمولی ندارد. این نمک ها با قیمت های گزاف فروخته می شوند اما از نظر تأثیر بر سلامت، هیچ گونه برتری ندارند.
وی با بیان اینکه تغییرات سبک زندگی و مصرف غذاهای فرآوری شده باعث افزایش چشمگیر مصرف نمک شده است، افزود: مصرف نمک سفره باید حذف شود و غذاهایی که نمک بالایی دارند، مانند نان، از مراکزی تهیه شوند که نمک کمتری استفاده می کنند. در نان هایی با کیفیت پایین معمولاً برای بهبود کیفیت، نمک بیشتری افزوده می شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به پژوهشی انجام شده در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران، گفت: مصرف نمک در کارکنان این دانشگاه 20 درصد بیشتر از میانگین مصرف نمک در میان مردم تهران بود. از آنجا که غذای کارکنان و بخش عمده ای از بیماران به صورت متمرکز در یک محل تهیه می شود، امکان کنترل میزان نمک مصرفی در این مراکز بسیار زیاد است.
{{name}}
{{content}}